pienoisrautatiemuseo semaforo - trenorama    

Pienoisrautatiemuseo on kohtauspaikka, jossa muiden yllätysten ohella veturit roikkuvat ylösalaisin ja vislaavat oikealla äänellä. Löytäkää takaisin lapsuutenne unelmiin, joiden luulitte olleen hukassa.

Suositellaan tekniikaasta kiinnostuneille aikuisille ja nuorille !

Kokekaa pienoisrautatiemaailman historia eilisestä nykypäivään. Alkaen vieterivoimasta digitaalisesti ohjattaviin.

Mahdollisuus toimia itse veturinkuljettajana toisessa pienoismallissa. Perinteinen ja ainutlaatuinen Suomessa, pakollinen vierailukohde pienille ja isoille.

Tilaisuus myös seurata teknisten leikkikalujen entisöijää työssään. Ehkä keksitte kokoelmasta lapsuutenne rakkaimman leikkikalun. Keräilijät saattavat löytää museokioskista jo kauan etsimänsä ja hakemansa erikoisuuden.

Nuorille museo on paikka, jossa pientekniikka tulee tutuksi. Uusille ja innokkaille harrastajille museo tarjoaa aivan käytännön tasolla toimintaa ja mahdollisuuksia mm. sähkö- ja elektroniikka-alaan tutustumiseen. Ehkäpä jollekin löytyy alkupotku ammattiopintoihin, esim veturinkuljettajan.

 

Veturimiesten pienjunien ihmeellinen maailma !

ja   Ammatti miesten koulutus

 

 

__________________________________________________________________________

Monet menestystarinat ovat alkaneet pienestä !

Sähköinen junarata kuuluu vielä tänäkin päivänä jokapojan toivelistalle. Toisin kuin sähköisen median parissa, mielikuvitus ja luovuus eivät katoa virtuaaliseen maailmaan vaan kehittyvät konkreettisessa ympäristössä. Miksi tilata henkilöstökonsulteilta kalliita kursseja, kun pienoisrautatie tarjoaa meille mahdollisuuden kehittää sosiaalisia taitoja sekä asiayhteyksien ymmärtämistä.

Leikki ei tunne hierarkioita eikä ikärajoja, leikki tukee viestintää. Kaiken hyödyn lisäksi jopa pienimmässä märklin-aloituspakkauksessa piilee paljon huvia ja hauskuutta! Nämä aloituspakkaukset tuovat pienoisrautatiemaailmaan kunnon annoksen eloa. Ne on kehitetty pienoisrautien ystäville, jotka haluavat spontaanisti puuhastella ja leikkiä märklin-junaradan parissa. Sillä ei ole mitään merkitystä, missä ja milloin sähkö virtaa raiteilla. Aloituspakkaukseen kuuluu edullisia malleja, jotka muistuttavat tarkkoja yksityiskohtia myöten alkuperäismalleja. Lasten iloksi nämä mallit ovat hyvin kestäviä eivätkä mene herkästi rikki. Ei muuta kuin liikkelle ja leikin iloa!

Iloa ilman rajoja

Anna mielikuvituksen lentää! märklin my world -sarjan avulla voit luoda aivan oman pienoisrautatiemaailman, jossa kaikki toimii juuri niin kuin itse haluat. Koko perhe saa olla osana tätä maailmaa; jokaiselle löytyy oma tehtävä, oli se sitten junaradan suunnittelu tai itse junilla ajeleminen. Kaikki toimii helposti ja moitteettomasti!

H0 Mittapuiden mittapuu

märklin on aina toiminut mittapuuna, kuten myös vuonna 1935, jolloin märklin kehitti mittayksikön H0 mittakaava 1:87 on tänään tunnetuin pienoisrautateiden mittayksikkö. Tämä tarkoittaa sitä, rautatien osien ja laajennusmahdollisuuksien kirjo on todella suuri, oli sitten kyseessä vasta-alkaja tai pienoisjunien kokenut konkari.

Digitaalinen vai analoginen?

Sinä itse voit päättää. märklin -laitteita on aina helppo ja miellyttävä käyttää, päätit sitten hankkia analogisen tai digitaalisen järjestelmän. Nykyään jokaisessa veturissa on sisäänrakennettu vastaanotin, jonka avulla voi ohjata monta junaa yhtäaikaa sekä käyttää muita toimintoja kuten valoja tai ääniä.                                

                                                        Copyright 2011 märklin Gmbh Göppingen / my world Katalog 2011

__________________________________________________________________________

Luova harrastus

Pieni on suurta

(Süddeutsche Zeitung, 20./21.Dezember 2008, Dr. Günter Braun, München)

Michael Kuntzin analyysi ilmiöstä nimeltä pienoisrautatie jää hieman laihanlaiseksi, vaikka yhteys pienoisrautatien kehityksen ja sosiokulttuuristen muutosten välillä viimeisten vuosikymmenten aikana Saksassa onkin selvästi todettavissa.

Kuntz kirjoittaa kuitenkin ikivanhoista ja vääristä kliseistä. Todellisuudessa monet tieteen, yritysmaailman ja politiikan johtajat käyttävät vähänkin vapaa-aikansa pienoisrautatien parissa. Mutta vain harvat näistä ihmisistä mainitsee harrastuksestaan julkisesti. Voisimme olla tyytyväisiä, jos sivistyksen, koulutuksen ja hyvien käytöstapojen taso koko kansan keskuudessa olisi samalla tasolla kuin keskiverto pienoisrautatieharrastajan. Pienoisrautatie on luova harrastus, jonka parissa lasten ja nuorten tekniset, loogiset ja taiteelliset taidot pääsevät kehittymään. Näistä taidoista on varmasti hyötyä niin koulu- kuin myös työelämässä. Tähän eivät yllä nykypäivän uudet mediat! Työelämän stressaantuneelle aikuiselle pienoisrautatie on oiva tapa rentoutua. Tämän harrastuksen parissa unohtuvat neuvottelut asiakkaiden, liikekumppaneiden ja työtovereiden kanssa.

                                                                                                käännöss JL Helsinki 2011

__________________________________________________________________________

Etsitkö Sinä kaunista mökkiä saksasta ja Suomessa, esim. tässä on kaksi !

löydät mökit tästä :        ferienhausmiete.de 

 

löydät mökit tästä :            Schönes Ferien Resort         Yli-Kaitalan cottages

 

 

 

Semaforo - Kouvolan Pienoisrautatiemuseo - Käyntiosoite: Asemakatu 2, 45100 KOUVOLA - PUH: +358 400 711 607